A Vasadi Általános Iskola története

 

A Vasadi Általános Iskola elődintézménye 1871-től működött, majd 1959-ben lebontották, s ezután egy négy tantermes iskolát építettek 1960-ban.

 

Általános Iskola - Vasad, Történet

A régi iskola épülete

 

2009-ben megkezdődött a régi iskola újjáépítése, bővítése; ezért az intézmény kiköltözött a két km-re lévő elhagyott, elhanyagolt Diákotthon épületébe, melyet társadalmi munkában a szülőkkel együtt „lakhatóvá” és tanításra alkalmassá tett a tantestület.

 

Általános Iskola - Vasad, Történet

Diákotthon

 

 

Egy év után felépült az új iskola a következő helyiségekkel: 8 tanterem, 3 szaktanterem /természettudományi, informatika, technika/, 1 csoportfejlesztő szoba, 1 tornaterem, irodák, szertárak, ebédlő, konyha, aula,1 sportudvar és 1 belső udvar, valamint mellékhelyiségek. A berendezések, az oktatási eszközök a 15 éve működő iskolai alapítvány pénzéből kerültek megvételre.

Több évtizedes álom valósult meg az új épület, a tornaterem és a közösségi terek létrejöttével. Vasad község képviselőinek, vezetőinek, a szülőknek, a Vasad Iskoláért-Kultúráért-Sportért Közalapítványnak, az iskola dolgozóinak áldozatos munkája, az elnyert pályázat és a minisztériumi támogatás tették mindezt lehetővé.

 

 

Általános Iskola - Vasad, Történet

Az új Vasadi Általános Iskola

 

 

Az épület két fenntartóhoz tartozott 2013-tól, Vasad Község Önkormányzatához és a Klebelsberg Intézmény Fenntartó Központhoz; s ez nemcsak az oktatás feltételeit, hanem a falu közösségi életének lehetőségeit is megteremtette. 2017. máj. 1-jétől a Monori Tankerületi Központ az intézmény fenntartója és működtetője az önkormányzat tulajdonában lévő iskolának.

 

 

Ez az oldal a SPEEDPAGE weboldal készítővel készült